Et spennende fagprogram torsdag og fredag

Et spennende fagprogram torsdag og fredag

Gjennom en aktuell og attraktiv fagkonferanse i Kulturhuset på selve åpningsdagen under festivalen, befester Norsk Spekematfestival sin posisjon som et sted der norsk mat diskuteres og nytes, der landbruk og matproduksjon fortsatt står sterkt.

Torsdagens konferanse er beregnet på matinteresserte, matprodusenter, landbruket, politikere, påvirkningsapparatet og det offentlige Norge, og har tittelen «Smaken av kvalitet – fra tradisjon til trend». Temaer som nyskaping, rammevilkår og kvalitet på råvarene, samt forbrukeratferd, sosiale medier og utvikling blir belyst på flere måter gjennom dyktige, nasjonale anerkjente foredragsholdere. Tilhørerne tas også med inn i den aller nyeste forskningen innen spekemat; For hvordan kan man lage den aller beste spekeskinka? Dagen ledes av Gunnar Nagell Dahl fra Chefs Dinner Norge.

Vi skal også boltre oss i spekematens smaker, og bondelagskokk Nils-Henning Nesje utfordrer oss på å finne spekematens smakspunkt.

Som seg hør og bør blir det avslutningsvis en debatt, før det serveres «Småtygg av spekemat» og godt i glasset.

Fredag inviteres opplevelsesleverandører, HORECA (hotell, restaurant og kafeer), storhusholdning og ande med særlig interesse for norsk mat til «Matsmie» – en inspirasjopnsdag-  som er et samarbeid med Hedmark Kunnskapspark og Innovasjon Norge. Dette skjer i Kompetansesenteret på Tynset, med begrenset antall plasser. Gunnar Nagell Dahl og Nils-Henning Nesje utfordrer deltakerne på innovativ matkultur, hva er det – og hvordan og hvorfor må vi tenke utvikling?
Gjennom kunnskapsdeling og smaking settes det fokus på viktigheten av riktige råvarer, slakting, modning, prissetting, leveransedyktighet og gode historier.
Mål: Signere et spekematmanifest.

Påmelding og billetter her …