Lyst til å prøve å bruke spekematen på en ny måte?

Korn og spekemat er en fin og tradisjonsrik kombinasjon. Hva med å prøve en risottovariant laget av byggryn til middag? Å tilsette litt spekemat gir en naturlig kjøttsmak og salttilførsel i retten. Prøv ut denne oppskriften av spekematfestivalens egne spekematguru Charlotte Mohn Gaustad. 

 

Dette trenger du:

1 løk

2-3 fedd hvitløk

2 ss rapsolje

200 g byggryn

1 dl syrlig eplemost

7 dl kyllingkraft/buljong

50 gr smør

Ca 100 g revet Fjellgo ost fra Eggen

Litt sitronsaft

Speket reinsdyrhjerte fra Røroskjøtt

"Godt krydra"-spekepølse fra Steinsåsen

Urter; persille, timian, gressløk, basilikum el.l

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk og fres det i en kjele i litt olje. Ha deretter i byggryn og eplemost, kok til eplemosten nesten har kokt inn. Ha i litt og litt av kraften/buljongen, la kraften koke inn i grynene før du tilsetter mer. På slutten av koketiden tilsettes små biter av speket reinsdyrhjerte.

Kok til grynene er møre, ca 20-25 min.

Tilsett smør, ost, litt sitron, salt og pepper etter smak. Konsistensen skal ikke være for fast, byggottoen skal sige litt utover tallerkenen.

Ha finsnitta spekepølse på toppen samen med hakkede urter. 

God fornøyelse! 

Åpningstider Torgdag

 Lørdag 10. juni, 10.00 - 18.00

For mer informasjon - se program 

Velkommen til oss!

 

KART KOMMER 

Kontakt oss

Har du spørsmål så ta kontakt med:



Kontaktskjema

Har du spørsmål eller tips, ta kontakt med oss

Kontakt

Nyhetsbrev

Motta ferske nyheter fra Norsk Spekematfestival ved å melde deg på vårt nyhetsbrev.

Samarbeidspartnere

  • Padriver Og Lagspiller1
  • Innovasjon Norge Logo
  • Fylkesmannen
  • Nofima Rgb Hy
  • Rørosmat
  • Nortura
  • Tynset Kommune
  • Meskano
  • Tynset Næringsforening
  • Tynset Arrangement
  • Tolgaos
  • Cmyk Sb1 Hedmark Verti Pos
  • 10401983 1630192250544063 1902857685830564156 N